Туризъм Приключения
emblema
Адреналин

Select your language:

Времето Врацапрогноза за гр. Враца


място за вашата реклама

________________


Полезни връзки

планинска спасителна служба
БФ Спелеология

Вижте и други >>>


Спортни магазини

t

t

t

t

Гласувай те за
Спелеоклуб"Веслец"


Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

Гласувай за мен в BGTop100.com

Гласувай за тази страница в Българския ТОП

Bg Top

Гласувайте за Туризъм и приключения със Спелеоклуб Веслец Враца в BGTOPSITES.COM

RealTop.net

Гласувайте за в Топ Сайтовете в БГ - .:Българския Онлайн каталог
на Най-добрите сайтове:..:Bulgarian Online catalog of Top Sites:.

Наши приятели

Спортен клуб по моторно и безмоторно летене Околчица Враца

Планински водачи.Приключенски програми.

Вижте и други >>>


място за вашата реклама
   Новини      Още >>>

...На 29 Април 1900 година в градината"Милин камък" се състои събрание на любители,с цел да се основе туристическо дружество във Враца. Учреденото юнашко-дружество приема името на съседния планински масив Веслец,подпираш града от изток и свързан с огнената диря на Ботевата чета,която преминава от там. Основателите наброяват 41-всичките мъже с завидно обществено положение,всъшност цветът на тогавашната интелигенция в стария еснавски град,запалени от призива на Алеко. ......


ОБЩИНА ВРАЦА   ТД "ВЕСЛЕЦ"    РИО на МОМН
Н А Р Е Д Б А

за организиране и провеждане на пролетен спортно-туристически събор "Леденика - 2010 " Пролетният спортно-туристически събор "Леденика - 2010" се организира и провежда от Общината под патронажа на Кмета на град Враца и се посвещава на 110-годишнината на туристическо дружество "Веслец".
І. ВРЕМЕ И МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ
Пролетният спортно-туристически събор ще се проведе на 24.04.2010г във Врачанския балкан пред хижа "Леденика".

ІІ. ГРАФИК
10,30ч - Откриване на събора пред х. "Леденика"
11,00ч - Туристически сръчности - спортни състезания - деца, юноши и девойки (теглене на въже, туристическа щафета). Класиране: лично и отборно от 1 до 3 място - материални награди и лакомства.
11,30ч - Концерт народни песни и танци.
13,00ч - Закриване на събора и отпътуване.

ІІІ. ПРАВО НА УЧАСТИЕ В туристическият събор могат да участват всички училища, клубове по пешеходен туризъм, фирми и граждани на територията на Общината. В 8,00 часа от Дом на туриста тръгва сборен пешеходен лъч за хижа "Леденика". Училищата желаещи да участват извън пешеходния поход, могат да си осигурят автобусен превоз срещу заявка и заплащане в Автобусни превози - Враца (Автогара). Билетът за учащи - отиване и връщане е ………………лева. За останалите граждани ще бъде осигурен транспорт срещу заплащане на ………….лева в едната посока. Автобусите тръгват от 8,00ч от паркинга пред църквата на площад "Ботев". Закупуване на билети - на място.

ІV. МАТЕРИАЛНИ УСЛОВИЯ На класиралите се на І, ІІ, ІІІ място отборно в туристическа щафета и теглене на въже ще бъдат раздадени материални награди от Община Враца. Организаторите поемат разходите за водачите, озвучаване, лекар и линейка,съдийски състав и награди.

V. ЗАЯВКА И УЧАСТИЕ До 22.04.2010г училищата и фирмите следва да направят заявки за участие и начина на придвижване (с автобус или пеша) на телефон: 62-41-08.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
   На 29 Април 2010 година в 16:00 часа ,ще се поднесът цветя пред паметника в градинката пред Съдебната палата,където е учредено дружество "Веслец". След това се организира поход до манастира св.Иван Пусти ,където ще бъде осветен барелефа на дружеството.
В 18:00 в информационият център намираш се в хижата на конника ще бъде показана експозиция за туризма и клубовете в дружеството.